Afspraken maken – Medisch Centrum West Kerkrade – Kerkrade
Header afbeelding
Medisch Centrum West Kerkrade
Kampstraat 45 6466 BR
Kerkrade

Afspraken maken

U kunt tussen 08.00 en 12:00 en tussen 13:30 en 17.00 uur op het algemeen nummer (045-5418455) bellen voor het maken van een afspraak.

Kort Spreekuur: Nieuw per 15 februari 2023

Dagelijks vindt een kort spreekuur plaats, waarbij een eenvoudige klacht kan worden besproken, bijvoorbeeld het beoordelen van een vlekje, huiduitslag, oorpijn of een wondje.  Tijdens dit spreekuur mag maximaal 1 klachten worden besproken. Indien tijdens het consult blijkt dat uw vraag complexer blijkt en meer verdieping nodig heeft zal u gevraagd worden om een afspraak te plannen op het normale spreekuur.

Normale spreekuur

Als u voor dezelfde dag een afspraak wilt maken, is het belangrijk dat u zo vroeg mogelijk belt. Op basis van triage, vragen stellen, bepaalt de assistente de noodzaak om nog dezelfde dag gezien te worden of dat uw klacht kan wachten tot uw vaste arts aanwezig is, of omdat die dag alleen nog spoedzaken worden gepland.

Wij verzoeken u zoveel mogelijk dezelfde huisarts aan te houden. Het kan zijn dat uw huisarts afwezig is, of dat het spreekuur al vol staat. In dat geval kan de assistente, met uw instemming en als de urgentie bepaalt dat u eerder wordt gezien, u bij een andere huisarts een afspraak geven.

Kan de afspraak niet doorgaan? Wilt u dan zo spoedig mogelijk de afspraak afbellen. Wij kunnen die plek aan een andere patiënt geven. Komt u vaker niet opdagen op de afspraak zonder af te bellen? Dan zijn wij vanaf 2024 genoodzaakt de kosten van dat consult bij u in rekening te gaan brengen.

 

Vaste huisarts

We zijn bezig om alle patiënten te koppelen aan een vaste huisarts. Vaak is dit de arts waar u al vaker bent geweest en die u al het langste kent. Soms is dat echter niet het geval, om de spreiding van de patiënten over alle huisartsen die werkzaam zijn ook gelijk te houden. Door een vaste huisarts aan u te koppelen, zal de assistente proberen zoveel mogelijk van uw afspraken ook bij deze vaste huisarts te plannen. Als bij uitvragen van de reden waarvoor u een afspraak wilt blijkt dat u eerder gezien moet worden dan de eigen huisarts aanwezig is, zal u een afspraak krijgen bij een collega. We hopen door deze wijze van werken weer meer aandacht te hebben voor uw vaste arts-patiënten relatie.

Huisbezoek

Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, kan de huisarts u ook thuis bezoeken. Bijvoorbeeld omdat u te ziek, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent.

De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt.
Zij zal u enkele vragen stellen om het spoedeisend karakter van uw klachten in te schatten.

U verneemt van de assistente tussen welk tijdspad u de huisarts kunt verwachten.

Wij vragen u vóór 10.00 uur te bellen indien u dezelfde dag een visite wenst.

Soms is het noodzakelijk dat u naar de praktijk komt, omdat daar de mogelijkheden voor onderzoek en behandeling beter zijn. Het kan dus soms noodzakelijk zijn dat iemand u komt brengen naar de praktijk.

Huisbezoeken zijn niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen. Ook als in het verleden altijd een visite werd gereden, is dat geen indicatie meer om dat te blijven doen, als u wel bijvoorbeeld zelfstandig auto rijdt en de klacht waarvoor u een huisarts nodig heeft dat niet in de weg staat.

Telefonisch spreekuur

Voor eenvoudige vragen kunt u gebruik maken van het telefonisch spreekuur.

Dat heeft als voordeel dat u hiervoor niet naar de praktijk hoeft te komen.

Let op: soms kan het naar aanleiding van een telefonisch consult toch nodig zijn dat u alsnog op een later tijdstip naar de praktijk komt. Dit kunt u dan in onderling overleg met de huisarts bespreken.

De assistente zal aangeven wanneer de huisarts u probeert te bellen. Soms lukt dit echter niet door drukte en wordt u op een later tijdstip die dag gebeld.

Bent u maar beperkt telefonisch bereikbaar? Geef dit dan door aan de assistente. Geef ook uw (nieuwe) telefoonnummer tijdig en juist door.

 

Email consulten

Wist u dat u via uw account ook gemakkelijk vragen via mail kan stellen? Als u een online account heeft, kunt u in uw eigen account gemakkelijk en veilig vragen stellen die niet spoedeisend zijn. Deze vragen worden binnen 3 werkdagen dan ook per mail via uw account beantwoord. Als u een account aanmaakt via onze website is het handig om bij de instellingen aan te geven dat u een mail wilt ontvangen als er een bericht is verstuurd. Dit staat bij het aanvragen op uit. Door dit aan te zetten weet u ook wanneer uw vraag is beantwoord. Op deze manier kunt u ook sneller inzicht krijgen bijvoorbeeld in uw lab uitslagen en wat de uitslagen voor u betekenen.