Universiteit Maastricht – Medisch Centrum West Kerkrade – Kerkrade
Header afbeelding
Medisch Centrum West Kerkrade
Kampstraat 45 6466 BR
Kerkrade

Universiteit Maastricht

Het Medisch Centrum West Kerkrade heeft een samenwerkingsverband met de Universiteit van Maastricht. In dit kader zijn de artsen betrokken bij wetenschappelijk onderzoek en de huisartsenopleiding. Ook de opleiding van studenten geneeskunde tot basisarts behoort tot het takenpakket. Derhalve zijn er regelmatig medische studenten aanwezig bij de consulten. U kunt Uw huisarts echter te allen tijde alleen spreken door dit aan te geven bij de assistente of de arts.

RNFM

Medisch Centrum West kerkrade is een academische huisartsenpraktijk. Dat betekent dat wij een samenwerkingsverband hebben met de Universiteit Maastricht.

Een van onze taken is het registreren en coderen  van ziektes. Deze gegevens kunnen worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. Dat gebeurt anoniem, dus los van uw persoonsgegevens. Dit gebeurt volgens vaste codes in het RNFM (Research Network Family Medicine).

Als er een onderzoek is waarvoor wel persoonsgegevens nodig zijn, dan wordt ALTIJD vooraf aan de patiënt om toestemming gevraagd. Het staat u vrij om nee te zeggen. Voor u als patiënt heeft dat geen consequenties.